Doelgericht werken

De dagbesteding is geopend van maandag tot en met donderdag van 09.30 - 16.30 uur. Home Sweet Home heeft een comfortabele bus en een grote personenauto waarmee we cliënten indien nodig thuis kunnen ophalen en terugbrengen. 

Na het ontbijt en het groepsgesprek  verdelen we de taken en bereiden we het middageten voor. Cliënten zonder taken nemen deel aan een andere activiteit. Tussen 1 en 2 uur eten we, daarna begint de middag-activiteit. Om 16.00 uur ruimen we op en gaat iedereen naar huis.

 

Een van de hoofdactiviteiten is hetvoorbereiden en koken van de warme maaltijd. En daarna samen eten. Tijdens dit samenzijn komen mensen makkelijk uit hun schulp en voelen ze zich op hun gemak. Mensen die alleen wonen, hoeven bij thuiskomst niet meer te koken.

 


Twee keer per maand komt schoonheidsspecialiste Yassina van Beauty Salon Smile langs om de dames te verwennen met een gezichtsbehandeling. Ze worden opgemaakt en ook hun nagels worden gelakt.

 

 

 

 

 

Elke dinsdag komt de fractie-voorzitter van Burgerbelangen Roosendaal praten over de hedendaagse problemen en knelpunten die we als burger in onze omgeving tegenkomen.

Dit geeft soms stof om na te denken en over te discussiëren, maar cliënten kunnen ook met elkaar lachen en praten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een keer per maand geeft muziek-therapeut Karin een leuke reis langs verschillende muziekstijlen. Iedereen mag trommelen of met andere muziekinstrumenten meedoen en zijn of haar eigen muziek en ritme laten horen en zien. Het is geweldig om te horen en zien wat een cliënt kan.

 

 

 

 

 

 

 

Cliënten kunnen iedere dag spelletjes doen. Home Sweet Home heeft een groot assortiment aan spellen. Ook spelen we vragen-spellen. Dit levert vragen op waar cliënten over na kunnen denken en van kunnen leren. Maar ze leren vooral van elkaar. 

 

 

We gaan regelmatig naar buiten. Gezellig in het zonnetje zitten of wandelen in onze mooie tuin.

We doen buitenspelletjes zoals kegelen, ring gooien, met de bal overgooien en het parachutespel.

 

 

 

 

Dit is Blinky, de Home Sweet Home huishond. Hij ligt graag bij mensen. Krijgt hij aandacht of een aai, dan bedankt hij met een kwispel.

Cliënten kunnen een stukje met hem gaan wandelen. Is hij dol op.