Doelgericht werken

De dagbesteding is geopend van maandag tot en met donderdag van 09.30 - 16.30 uur. In de toekomst is het ook op vrijdag open. Home Sweet Home heeft een comfortabele bus en een grote personenauto waarmee we cliënten indien nodig thuis kunnen ophalen en terugbrengen. 

Na het ontbijt en het groepsgesprek  verdelen we de taken en bereiden we het middageten voor. Cliënten zonder taken nemen deel aan een andere activiteit. Tussen 13.00 en 14.00 uur eten we, daarna begint de middag-activiteit. Om 16.00 uur ruimen we op en gaat iedereen naar huis.

 

Een van de hoofdactiviteiten is het voorbereiden en koken van de warme maaltijd. En daarna samen eten. Tijdens dit samenzijn komen mensen makkelijk uit hun schulp en voelen ze zich op hun gemak. Mensen die alleen wonen, hoeven bij thuiskomst niet meer te koken.

 


1 keer per maand komt schoonheidsspecialiste KIm van "mooi by Kim" langs om de dames te verwennen met een gezichtsbehandeling. Ze worden opgemaakt en ook hun nagels worden gelakt.

 

 

 

 

 

Elke dinsdag komt de fractie-voorzitter van Burgerbelangen Roosendaal ( Selda Bozkurt ) praten over de hedendaagse problemen en knelpunten die we als burger in onze omgeving tegenkomen.

Dit geeft soms stof om na te denken en over te discussiëren, maar cliënten kunnen ook met elkaar lachen en praten.

 

 

 

 

 

 

Cliënten kunnen iedere dag spelletjes doen. Home Sweet Home heeft een groot assortiment aan spellen. Ook spelen we vragen-spellen. Dit levert vragen op waar cliënten over na kunnen denken en van kunnen leren. Maar ze leren vooral van elkaar. 

 

 

We gaan regelmatig naar buiten. Gezellig in het zonnetje zitten of wandelen in onze mooie tuin.

We doen buitenspelletjes zoals kegelen, ring gooien, met de bal overgooien en het parachutespel.

 

 

 

 

Dit is Tobie, de Home Sweet Home huishond. Hij ligt graag bij mensen. Krijgt hij aandacht of een aai, dan bedankt hij met een kwispel.

Cliënten kunnen een stukje met hem gaan wandelen. Is hij dol op. 

 

 

Mijn naam is Carla Schrijvers, ik ben de trotse moeder van een lieve zoon.

Ik ben sinds Oktober 2019 werkzaam als vrijwilligster bij deze kleinschalige dagbesteding.  

Ik heb vele jaren werkervaring in de zorg.

Bij Home Sweet Home staat de cliënt centraal!

Deze gevarieerde, huiselijke en laagdrempelige dagbesteding biedt de mogelijkheid om actief mee te doen en erbij te horen, daarnaast hangt hier een prettige werksfeer, er heerst rust en er is structuur.  Alles is bespreekbaar!

Ik krijg van Jennifer de ruimte om actief te luisteren naar de cliënt, echte aandacht te hebben voor hoe iemand zich voelt en wat hij/zij graag wilt, dat maakt mij blij!

Natuurlijk is er ook veel gezelligheid, zo drinken we samen koffie en thee en nuttigen we tussen de middag een warme maaltijd.

Als de dagbesteding gesloten is neem ik regelmatig telefonisch contact op met diverse cliënten en daar waar nodig is, ga ik bij hem/haar op huisbezoek.

Het voelt voor mij heel goed om in contact te blijven met de cliënten, dat zij voelen dat wij er altijd voor hen zijn, dat ze zich niet eenzaam hoeven te voelen.

 

Ik ben Jennifer dankbaar dat zij mij het vertrouwen hierin geeft en dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan onze samenleving.

Het maakt mijn dag waardevol!

 

Lieve groet,

Carla