Wat we doen

Dagbesteding wordt tegenwoordig anders georganiseerd dan in het verleden. Er worden nieuwe slimme combinaties gemaakt. Bijvoorbeeld mensen met verschillende achtergronden en problematiek die samen gebruik maken van één dagbestedingsvorm.
Dagbesteding Home Sweet Home is een combinatie van verschillende doelgroepen in één dagbesteding. Dit is een goede combinatie omdat deze  doelgroepen elkaar kunnen aanvullen op het gebied van activiteiten die wordt geboden. Voorbeelden zijn samen lichamelijke beweeg activiteiten, spelletjes spelen en samen creatief bezig zijn. 

Er worden regelmatig creatieve projecten gestart, waar we met plezier aan werken, rekening houdend met de jaargetijden, feestdagen en uiteraard creatieve ideeën.

 

Een mogelijke cliënt mag vrijblijvend, 1 uiterlijk 2 dagen, in de dagbesteding meedraaien. Dan wordt getoetst of de client binnen de groep past. De cliënt beleeft en voelt de sfeer van de dagbesteding.

Met wederzijds overleg en goedkeuring wordt de dagbesteding aangevraagd.

 

Hoofdactiviteit van de dagbesteding is het voorbereiden van de warme maaltijd, het bereiden ervan en daarna gezellig met elkaar eten.

De reden hiervan is dat met elkaar eten een sociaal aangelegenheid is. Een ieder komt vanzelf uit hun schulp en voelt zich daardoor op z'n gemak.

Degene die alleen wonen hoeven bij thuiskomst niet meer aan de warme maaltijd na te denken. 

 

De dagbesteding is bedoeld voor:

  • Een ieder vanaf 18 jaar en ouder, met een beperking,die ondersteuning en structuur nodig hebben. Met name een goede invulling van de dag waar ze zich veilig voelen. 
  • Een ieder die vereenzamen in hun huiselijke situatie: Waarom is iemand vereenzaamd? Home Sweet Home laat zien en voelen dat de client niet alleen voor staat.

Voordeel voor mantelzorgers is dat zij door de dagbesteding worden ontlast.

Home Sweet Home bespreekt alles met de eerste contactpersoon en wordt zoveel mogelijk betrokken wat in de dagbesteding gebeurd.

 

Binnen de dagbesteding is ook plaats voor vrijwilligers. Dit kan via jobcoach van een organisatie, via het UWV of zelf contact opnemen met de dagbesteding.

 

Stagiaires zijn ook welkom. We hebben al eem samenwerking met het Davinci College in Roosendaal.

Dagbesteding Home Sweet Home is hard op weg om een erkend leerbedrijf te worden.

 

 

Structuur en veiligheid staat hoog in het vaandel bij dagbesteding Home Sweet Home!