Doelgericht werken

De dagbesteding is geopend van maandag t.m donderdag van 09.30 - 16.30 uur. In de toekomst kan het op vrijdag ook open gaan. De cliënten worden door ons opgehaald en weggebracht. De cliënten komen 1 of 2 keer per week, dit gaat altijd in overleg. Een dag extra gaat in overleg als de cliënten de structuur in de week dringend nodig hebben.

S' morgens is het inloop van 9:30 tot en met 10:30 uur. De cliënten krijgen een boterhammetje te eten. Dit is is in het leven geroepen omdat sommige zonder ontbijt uit huis gingen. We hebben dan een gezellig  praatje en daarna begint de dag wie de warme maaltijd maakt en daarbij                                                                    meehelpt en wat de rest gaat doen.

De maaltijden per week uitkiezen en bereiden geeft altijd een huiselijk gevoel.  Waarna we samen Rond 12:30 uur de warme maaltijd nuttigen. Tijdens dit samenzijn komen mensen makkelijk uit hun schulp en voelen ze zich op hun gemak.

Eten geeft verbinding!

Mensen die alleen wonen, hoeven bij thuiskomst niet meer te koken. Altijd wordt rekening gehouden met het geloof en het dieet wat de cliënten volgen.

 


1 keer per maand komt schoonheidsspecialiste KIm van "mooi by Kim" langs om de dames te verwennen met een gezichtsbehandeling. Ze worden opgemaakt en ook hun nagels worden gelakt.

 

 

 

 

 

Elke dinsdag komt de fractie-voorzitter van Burgerbelangen Roosendaal ( Selda Bozkurt ) praten over de hedendaagse problemen en knelpunten die we als burger in onze omgeving tegenkomen.

Dit geeft soms stof om na te denken en over te discussiëren, maar cliënten kunnen ook met elkaar lachen en praten.

 

 

 

 

 

 

Cliënten kunnen iedere dag spelletjes doen. Home Sweet Home heeft een groot assortiment aan spellen. Ook spelen we vragen-spellen. Dit levert vragen op waar cliënten over na kunnen denken en van kunnen leren. Maar ze leren vooral van elkaar. 

 

 

We gaan regelmatig naar buiten. Gezellig in het zonnetje zitten of wandelen in onze mooie tuin.

We doen buitenspelletjes zoals kegelen, ring gooien, met de bal overgooien en het parachutespel.

 

 

 

 

Dit is Tobie, de Home Sweet Home huishond. Hij ligt graag bij de cliënten en bezoekers. Krijgt hij aandacht of een aai, dan bedankt hij met een kwispel.

Cliënten kunnen een stukje met hem gaan wandelen. Is hij dol op. 

Met een tennisbal spelen, dat iemand het gooit, haalt hij het weer op om vervolgens weer opnieuw te gooien.

 

 

 

 

 Mijn naam is Ingrid van Burg 55jaar, gehuwd met Peter van burg en moeder van een lieve dochter. Ik ben in maart 2021 gaan werken als vrijwilligster bij Home Sweet Home. Het is zeker thuis komen hier voor jong en oud. Je mag en kan hier gewoon jezelf zijn. Ik vind het fijn om clienten een fijne dag te bezorgen. Met samen gezellig te kletsen onder een genot van een bakje koffie. Samen activiteiten doen en rond het middaguur samen te genieten van een warme maaltijd. Maar ook zeker een helpende handen een luisterend oor te bieden waar nodig. En dat gaat voor mij ook soms verder dan alleen op de dagbesteding. een belletje als iemand ziek is, een afspraak maken bij de huisarts. Het doet me goed als de cliënten weer met een fijn gevoel en een lach naar huis gaan en je bedanken voor een fijne dag. Dit geeft zo'n voldaan gevoel en energie voor mezelf. Wat een dankbaar en prachtig werk bij Home Sweet Home

 

 

Mijn naam is Carla Schrijvers, ik ben de trotse moeder van een lieve zoon.

Ik ben sinds Oktober 2019 werkzaam als vrijwilligster bij deze kleinschalige dagbesteding.  

Ik heb vele jaren werkervaring in de zorg.

Bij Home Sweet Home staat de cliënt centraal!

Deze gevarieerde, huiselijke en laagdrempelige dagbesteding biedt de mogelijkheid om actief mee te doen en erbij te horen, daarnaast hangt hier een prettige werksfeer, er heerst rust en er is structuur.  Alles is bespreekbaar!

Ik krijg van Jennifer de ruimte om actief te luisteren naar de cliënt, echte aandacht te hebben voor hoe iemand zich voelt en wat hij/zij graag wilt, dat maakt mij blij!

Natuurlijk is er ook veel gezelligheid, zo drinken we samen koffie en thee en nuttigen we tussen de middag een warme maaltijd.

Als de dagbesteding gesloten is neem ik regelmatig telefonisch contact op met diverse cliënten en daar waar nodig is, ga ik bij hem/haar op huisbezoek.

Het voelt voor mij heel goed om in contact te blijven met de cliënten, dat zij voelen dat wij er altijd voor hen zijn, dat ze zich niet eenzaam hoeven te voelen.

 

Ik ben Jennifer dankbaar dat zij mij het vertrouwen hierin geeft en dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan onze samenleving.

Het maakt mijn dag waardevol!

 

Lieve groet,

Carla